Upravit stránku
28. 09. 2011Dermatologické centrum s.r.o.Kožní ambulance 
Dobrý den,v březnu 2009 jsem měla spinaliom na dolním rtu,provedena excize,za půl roku kousek vedle jsem měla mazaliom,provedena excize.Byla jsem mou kožní lékařkou poučena a pokožku která není chráněná oděvem stále mažu Daylong 50+ a rty a okolí Daylong actinikou.Mám dotaz, mohu do řecka k moři když jsem měla tento problém ,nebo je toto už pro mne tabu.Podle mé oš.kožní lékařky to tak vypadá že mi to prostě už zakazuje.Ráda bych slyšela názor i od jiného odborníka.Děkuji předem za odpověď.S přáním hezkého dne Lajzová

Vážená paní Lajzová,

děkujeme za Váš dotaz,
dovolenou u moře Vám nikdo zakázat nemůže,ovšem je pouze na Vás jak se k Vámi popisovanému problému postavíte.Tudíž dovolená u moře by byla na Vaše vlastní riziko.Pokud se tak rozhodnete doporučuji pečlivé užívání kvalitních fotoprotekčních produktů s maximální ochranou,nevyskytovat se na slunci v době mezi 11 - 15 hod.,krýt se oděvem(kobouk,triko),pohybovat se spíše ve stínu a minimalizovat kontakt s UV zářením.Pokud toto vše dodžíte,pak si myslím,že  riziko recidívy není  tak vysoké,ovšem záleží pouze na Vašem rozhodnutí.
Přejeme Vám ať je Vaše rozhodnutí správné.

S pozdravem 

Dermatologické centrum-Valentová

Máte zájem se poradit či zeptat? Využijte formuláře níže!

  • Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami. Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné. Po kliknutí na "Odeslat zprávu", bude zpráva zaslána na náš e-mail. Odpověď můžete očekávat do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.
Nahoru