Upravit stránku
12.04.2011Dermatologické centrum s.r.o.Znaménka, Odstranění znamének 

Dobry den, prosím Vás o radu. Moja 11 rocna dcera ma materske znamienko/4mm/- ma ho od narodenia, nesvrbi, nemeni tvar, sice trochu je vacsie ako pri narodeni, takze minimalne raste, ale asi to je aj rastom dietata. Ma ho na prsniku, na mieste kde neskor bude zavadziat, ked bude nosit podprsenku. Na preventivnej prehliadke nas obvodna p. doktorka poslala ku koznej lekarke, ktora mi povedala: ze dietatu pred pubertou by sa znamienka nemali odstranovat, ale ze na seminari, na ktorom nedavno bola odznelo, ze vsetky vrodene znamienka sa maju odstranit a ze bude jej to zavadzat neskor a ze sa mam rozhodnut, necha to na mna. Prosim Vas velmi pekne o radu.


Dobrý den paní Papayová,

děkujeme za Váš dotaz,
ovšem k tomu,abychom mohli určit zda-li je znaménko Vaší dcery vhodné k odstranění v tak nízkém věku,je nutno znaménko vyšetřit a vidět osobně. Běžně v tak nízkém věku odstraňování znamének neděláme a to vzhledem k nevyzrálosti dítěte,kdy je potřeba určitá disciplína k tomu,aby po odstranění znaménka mohlo dojít k samovolnému zhojení daného místa,tak aby nedošlo ke vzniku nevzhledné jizvy. Proto Vám doporučuji osobní konzultaci s našim odborným lékařem,který na základě této schůzky určí zda-li je znaménko vhodné k odstranění. V případě zájmu Vás rádi s dcerkou objednáme k nám do kožní ambulance v Šumperku.
Pokud jste však z daleka pak Vám doporučuji  vyhledat odborného dermatologa ve Vašem okolí.

Přejeme Vám pěkný den.

S pozdravem

Dermatologické centrum-Valentová

Máte zájem se poradit či zeptat? Využijte formuláře níže!

  • Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami. Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné. Po kliknutí na "Odeslat zprávu", bude zpráva zaslána na náš e-mail. Odpověď můžete očekávat do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Nahoru