Upravit stránku
15.04.2011Dermatologické centrum s.r.o.Znaménka, Odstranění znamének 

Dobrý den, nechala jsem si odstranit znamínko, které bylo vystouplé (ale nebylo svojí spodní části pevně přirosteno ke kůži , bylo takové jakoby volnější - ale to asi není důležité). Lékařka mi doporučila už po několikáte znamínko odstranit a nebo nadále sledovat. A protože se od poslední kontroly zvětšilo jakoby do výšky a měla jsem ho skoro v pase na břichu, rozhodla jsem se nechat si ho odstranit a poslat na histologii. Výsledky zatím ještě nemám..Ale mám úplně panický strach z toho jestli jsem udělala dobře..Dověděla jsem se, že odstranění i histologicky negativního znamínka, může způsobit rakovinu. Prosím o názor, je to jenom pověra? děkuji.


Dobrý den Veroniko,

mohu Vás ujistit ,že Váš strach je zcela neoprávněný,jelikož odstranění znaménka jistě nemůže způsobit vznik rakovinových buněk na pokožce. Pokud  histologické výsledky výjdou pozitivně pak můžete být jedině ráda,že je znaménko odstraněno a tím není šance ,aby se v místě znaménka  projevilo rakovinové bujení.

Přejeme Vám pěkný den.

S pozdravem

Dermatologické centrum-Valentová

Máte zájem se poradit či zeptat? Využijte formuláře níže!

  • Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami. Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné. Po kliknutí na "Odeslat zprávu", bude zpráva zaslána na náš e-mail. Odpověď můžete očekávat do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Nahoru